Події
28 червня 2017
У російській в'язниці українець скоїв самогубство
Трунякова затримали в жовтні 2016 року в поїзді Новосибірськ – Сургут.
news-image

Він був засуджений за статтею про незаконне придбання, зберігання та перевезення наркотиків, – повідомляє depo.ua, інформує «Є!».

Тіло без ознак насильницької смерті виявили 25 червня в тюменської колонії суворого режиму №2.

Трунякова затримали в жовтні 2016 року в поїзді Новосибірськ – Сургут. При ньому знайшли кілограм синтетичного наркотику та посадили за це на 8 років.

Засновник проекту Gulagu.net Володимир Осечкін розповів, що в колонії місцеві авторитети, “в тому числі злодій в законі з клану Діда Хасана”, оголосили його баригою і стали вимагати у його сім’ї гроші.

“Під страхом побоїв і зґвалтування Станіслава змушували робити масаж смотрящим, носити чай і каву, прибирати і прати чужі речі, його використовували 20 годин на добу, не даючи толком спати і їсти. Бандитам 50 тисяч здалося мало, і вони зажадали більше”, – пише Осечкин.

Він перерахував імена в’язнів, що зробили тиск на Трунякова. Серед них кримінальний авторитет Сергій Лаптєв, а також злодій в законі Володимир Зятьков, на прізвисько Зятьок, який входив в клан кримінального авторитета Діда Хасана, а тепер – Шакро Молодого.

Друзі Труняков розповіли, що мама молодої людини заклала сільський будинок в Луганській області в банк, щоб зібрати необхідну суму. А інший родич взяв кредит. В цілому вони передали в колонію 200 тисяч рублів.

За словами Осечкіна, джерело в колонії розповіло йому, що отримані від вимагання гроші йшли на підкуп посадових осіб, які перевіряють, як відбувається ремонт в ІК, а виділені бюджетні кошти розкрадалися.

Всі ці дії, на думку Осечкіна, покривав сам начальник ІК-2 Гейс Гулієв, який нібито був в долі з кримінальними авторитетами. Начальник колонії, на думку Осечкіна, проігнорував скарги Трунякова на вимагання, в зв’язку з чим молода людина вчинила самогубство.

Читайте також: Нацполіція запрошує долучитися до флешмобу проти наркотиків