Суспільство
30 червня 2017
Фальшивий князь Чорногорії стверджує, що став жертвою державної змови
Поки судова система Італії з'ясовує його справжнє походження, самозванець взяв участь в передачі "Dalla vostra parte".
news-image

Стефан Чернетік, імовірно, самозваний «князь Чорногорії», який знаходиться протягом останніх декількох тижнів під слідством, що прагне визначити його справжню особистість, взяв участь в програмі на італійському телеканалі RAI 4 "Dalla vostra parte" і спростував всі висунуті йому звинувачення, передає «Є!»

"Я став жертвою державної змови", - сказав Чернетік, підкреслюючи свою благородне походження і давній родовід.

У той же час, однак, італійські правоохоронці вивчають минуле "князя": над ним тяжіє обвинувачення в привласненні чужої особистості, а також в зберіганні і виготовленні фальшивих документів.

Чернетік потрапив під слідство разом із 63-річним італійцем з судимістю, який видавав себе за посла Македонії.

На передачі Чернетік поставив публіці провокаційне запитання:

"Якщо італійська влада не вірить мені, чому ж ще зовсім недавно вони видавали мені особистих охоронців, як члену королівської сім'ї Чорногорії?"

Нагадаємо, що розслідування почалося в серпні 2016 року, коли Міністерство закордонних справ повідомило, що Чернетік під час свого візиту в Апулію роз'їжджав по курортах на автомобілі з символікою Республіки Чорногорії та дипломатичними відмітками, не бувши насправді дипломатом.

"Князь", тим часом, провів на курорті в Фазано шикарну відпустку, в ході якої він зустрічався з духівництвом, політиками й підприємцями. За даними слідства, це була всього лише «пантоміма», щоб не оплачувати своє перебування на курорті.

Читайте також: В Італії викрили фальшивого князя, який подарував титул графині Памеле Андерсон