Політика
30 червня 2017
Турчинов розповів у деталях як поширювався вірус Petya A
Багато державних установ зазнали пошкоджень через те, що системно не виконували рішення РНБО і доручення Національного координаційного центру кібербезпеки.
news-image

В результаті хакерської атаки за допомогою вірусу Petya A постраждали комп'ютерні системи багато українських державних установ, а посприяв його поширенню хостинг-майданчик одного з інтернет-провайдерів, до якого вже мало питання СБУ щодо співпраці з російськими спецслужбами.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Насамперед, це (хакерська така – "24") відбувалось за рахунок системи оновлення програмного забезпечення бухгалтерської звітності та документообігу. Також було задіяно хостинг-майданчик одного з інтернет-провайдерів, до якого вже мало питання СБУ щодо співпраці з російськими спецслужбами", – зауважив він.

За його словами, водночас активно використовувались системи "сірого інтернету", зокрема, можливості VPN, ТОR тощо, які активно рекламуються на російських ресурсах і доступ до яких було заборонено рішенням РНБО.

Також чиновник додав, що багато державних установ зазнали пошкоджень через те, що системно не виконували рішення РНБО і доручення Національного координаційного центру кібербезпеки.

"Поширення цього комп'ютерного вірусу та аналіз зламу інформаційних систем дає нам змогу говорити, що це складова гібридної війни, яку веде проти нас Росія", – резюмував Турчинов.
Читайте також: У Києві 16 людей отруїлися суші