Політика
30 червня 2017
Порошенко відхилив петицію про розблокування VK
Ці компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом.
news-image
Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію щодо скасування блокування «Вконтакте», яку підписали 25 359 людей з 25 тисяч необхідних.

Президент вважає «неможливим» підтримання петиції, йдеться в офіційній відповіді Порошенка на електронну петицію на веб-сайті президента, інформує «Є!».

За його словами, заборонені в Україні «ВКонтакте» та Mail.ru «широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян».

Ці компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України.

«Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України», - йдеться у відповіді Порошенка.

Крім того Президент вважає, що контент цих ресурсів спрямований на «намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення».

Також Порошенко заявив, що групами компаній «Mail.ru Group» та «Яндекс» здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет та монополізації ринку онлайн-сервісів.

Нагадаємо: рішенням Ради нацбезпеки та оборони в Україні заборонили використання російських соцмереж «Вконтакте», «Одноклассники», а також сервісу «Яндекс». Після заборони «Вконтакте» встановив рекорд за кількістю відвідувачів.

Читайте також: Аудиторія російських соцмереж в Україні скоротилася на 64%