Інтернет
30 червня 2017
Поліція отримала понад 2 тис. повідомлень про інфікування комп’ютерних мереж вірусом-шифрувальником
У 66 випадках розпочато кримінальні провадження.
news-image

Поліція отримала вже понад дві тисячі повідомлень про криптолокер, що ширився Україною. У 66 випадках розпочато кримінальні провадження. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, передає «Є!»

"До Національної поліції України надійшло вже 2108 повідомлень про інфікування комп’ютерних мереж вірусом-шифрувальником. За останню добу таких повідомлень надійшло близько 600", - йдеться у повідомленні відомства.

За словами спеціалістів з кіберполіції, на третій день фіксації таких повідомлень, організації звертались до поліції лише з метою консультації та документування уражених вірусом комп’ютерів.

Загалом, на даний час, з приводу блокування роботи комп’ютерної техніки за допомогою вірусу-шифрувальника до поліції офіційно подано 420 заяв. З них – 309 звернень від приватного сектору країни та 111 – від державних організацій.

За результатами отриманих звернень, у 66 випадках поліція розпочала кримінальні провадження за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України.

Крім того, 354 такі факти внесені до журналу єдиного обліку про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

Вирішується питання щодо їх правової кваліфікації.

Нагадаємо, 27 червня, до поліції звернулося ряд державних та приватних організацій з повідомленнями про несанкціоноване втручання в роботу їх комп’ютерних мереж шляхом розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

Читайте також: У Польщі затримано міжнародну злочинну групу, до якої входили 2 українців
Читайте також: У Києві чоловік написав заяву до поліції, бо його не пустили в Оперний театр у шортах
Читайте також: У Києві до в'язниці відправили чоловіка, який грабував кредитні установи