Війна
1 липня 2017
Бойовики за минулу добу 35 раз застосували зброю проти українських військових, - штаб АТО
Троє бійців сил АТО зазнали поранень, ще шестеро - бойових травм
news-image

Декілька ворожих боєприпасів влучили у житлові квартали Мар'їнки.

Інформує «Є!», з посиланням на glavcom.ua.

Російсько-терористичні бандформування минулої доби 35 разів застосовували зброю проти українських захисників. Неодноразово бойовики били по наших позиціях й з артилерії та іншого забороненого Мінськими угодами озброєння. Також окупанти знову влучили у житлові квартали одного з прифронтових населених пунктів.

Загалом, минулої доби в ході бойових дій один військовослужбовець Збройних сил України загинув. Троє бійців сил АТО зазнали поранень, ще шестеро - бойових травм.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу АТО.

Приморський напрямок. Відносне загострення на цій частині фронту вчора було зафіксовано вже під вечір. Насамперед, бойовики активізувались у західному передмісті тимчасово окупованого Донецька. Том вони досить інтенсивно обстрілювали наші опорні пункти на підступах до Красногорівки та Мар'їнки. При цьому, окупанти використовували майже весь спектр наявного у них озброєння: від стрілецької зброї та гранатометів, до БМП, мінометів різних калібрів і ствольної артилерії калібру 122 мм. 

До слова, під час цих обстрілів декілька ворожих боєприпасів влучили у житлові квартали Мар'їнки. За попередньою інформацією, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Обставини та наслідки з'ясовуються. 

Також на цьому напрямку під мінометний вогонь противника вчора ввечері потрапили наші опорні пункти поблизу Широкиного та Водяного, що на азовському узбережжі. Окрім того, ворожі обстріли зафіксовані у районі Гнутового та Лебединського, де загарбники неодноразово впродовж доби застосовували різноманітне піхотне озброєння.

Донецький напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зранку та впродовж дня найнапруженішою ситуація була поблизу Авдіївки та Кам'янки. Там окупанти систематично били зі стрілецької зброї та гранатометів, 120-мм й 82-мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів тощо. В районі Кам'янки знову вели вогонь ворожі танки. Із заходом сонця ситуація там дещо стабілізувалась. Однак противник активізувався на інших ділянках фронту, зокрема у північному передмісті тимчасово окупованої найманцями Горлівки та на Світлодарській дузі. Так, оборонців Зайцевого проросійські озброєні банди декілька разів обстрілювали з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також мінометів калібрів 120 й 82 мм, бойовики накривали українських воїнів, котрі тримають оборону неподалік Луганського.

Луганський напрямок. Тут вчора встановилась відносна тиша. Лише в районі Новоолександрівки ще в першій половині дня по українських армійцях відкривав вогонь ворожий снайпер.

Читайте також: Кібератаки зазнала Чорнобильська АЕС