Україна
1 липня 2017
Україна буде постачати зброю до США, - Денис Гурак
Зараз ведеться підготовка двох рамкових угод і незабаром вони будуть підписані.
news-image

Україна може отримати можливість виробляти військове обладнання для США. Про це в інтерв'ю Reuters заявив Денис Гурак, заступник гендиректора з зовнішньоекономічної діяльності українського держконцерну Укроборонпром, інформує «Є!».

Гурак розповів, що за підсумками зустрічі президентів України і США Дональда Трампа і Петра Порошенка анонсовано оборонне угоду, яке сприятиме розвитку спільних досліджень і розробок в оборонній сфері.

За словами Гураков, зараз ведеться підготовка двох рамкових угод і незабаром вони будуть підписані.

Обидві угоди не пов'язані з летальним озброєнням.

Перша угода покликане полегшити доступ України на американський оборонний ринок, зокрема, прискорити процес, в рамках якого Україна зможе закуповувати, зокрема, безпілотники і радари.

Друге, ще не підписана угода, стосується спільних досліджень і розробок в обороні. Україна розраховує на фінансування США для розробки нових військових технологій.

Цей договір також дасть можливість виробляти частину американського військового обладнання в Україні, сказав Гурак.

Угода "покаже, що для Америки Україна - стратегічний партнер в оборонному комплексі", - додав він. "Ми просимо допомогти, але ми також готові бути партнером Америки і у нас є те, що ми можемо запропонувати. А саме - виробничі потужності, аутсорсинг-виробництво, здешевлення для них виробництва компонентів і виробництво вузлів і компонентів військової техніки, яка може бути потрібна американської армії ".

Гурак також сказав, що провів переговори з американськими компаніями про створення виробничих підприємств на Україні. В рамках переговорів обговорювалося, наприклад, виробництво радіоустаткування і засобів зв'язку.

Читайте також: З сьогоднішнього дня держава перестає регулювати ціни на продукти