Суспільство
2 липня 2017
Турчинов: У нас не має бути безхатніх офіцерів, які не впевнені у своєму завтрашньому дні
Турчинов: Національний пріоритет України – подальший захист країни та звільнення окупованих територій.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на своїй сторінці у Facebook привітав бойовий склад та ветеранів Військово-морських сил із професійним святом.

Україна – морська держава, це склалося історично, ще з часів морських походів княжого флоту Київської Русі. Протягом усієї новітньої історії України матроси і офіцери ВМС гідно виконували свій обов'язок. Сьогодні мужні, безстрашні військові моряки і морські піхотинці надійно захищають морські кордони України, а наша морська піхота в зоні АТО професійно та мужньо дає відсіч будь-яким провокаціям російських гібридних військ, – заявив він.

Секретар РНБО зазначив, що наразі найвищий національний пріоритет – подальший захист країни та звільнення окупованих територій, зміцнення сектору безпеки й оборони, розвиток Збройних сил, зокрема створення надійної системи берегової оборони та модернізація флоту.

Крім привітань, військові моряки очікують і на конкретні дії. Таких дій потребують, зокрема, ті, хто був змушений покинути свої будинки у Криму і перебазуватися до Одеси. У нас не має бути безхатніх офіцерів, які не впевнені у своєму завтрашньому дні. Саме тому Кабінет Міністрів України, Міністерство оборони України та Генеральний штаб мають докласти максимум зусиль для вирішення цих питань найближчим часом, – підкреслив Турчинов.