Суспільство
2 липня 2017
Іноді краще мовчати, аніж говорити, – Жебрівський про заяву Туки щодо Донбасу
Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.
news-image

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський різко прокоментував заяву Георгія Туки про радіаційний фон на Донбасі.

У своєму Facebook він відповів на коментар заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, який заявив, що з Донбасу потрібно переселяти людей через затоплення шахт і підвищення рівня води в Донбасі підвищиться рівень радіації, повідомляє «Є!».

Зокрема, Жебрівський розповів, що під час відкриття екологічного скверу у Бахмуті міністр екології Остап Семерак спеціально привіз із собою дозиметр.

Він особисто перевірив – радіаційний фон у нормі. Такі заяви, як робить Тука, – це шкода у першу чергу для економіки цілого регіону. Інвестори й замовники і без того, м'яко скажу, обережні, і такі заяви не сприяють їхній впевненості, – підкреслив він.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації додав, що екологічні проблеми на Донбасі безумовно, є. Зокрема, і те, що бойовики затоплюють українські шахти, що є небезпечно для регіону.

Якщо Георгій Тука у такий спосіб хотів привернути увагу міжнародної спільноти до цього питання, хай би конкретизував, що саме мав на увазі, – написав Павло Жебрівський.