Суспільство
19 січня 2015
Суд забрав у Фірташа ділянку в 19,5 кв м в центрі Києва
На орендованій ділянці "Київміськбуд-Інвест" планував побудувати трирівневий підземний комплекс "Універ-сіті"
news-image

Суд зобов’язав ТОВ "Київміськбуд-Інвест" повернути Київраді земельну ділянку площею 19 582 кв м, яка розташована на ділянці від вул. Льва Толстого до б-ру Тараса Шевченка у Києві, свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 22 грудня 2014 року.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Наші гроші".

Ще в 2004 році Київрада передала фірмі цю ділянку для будівництва підземного пішохідного переходу з приміщеннями торговельно-виставкового комплексу під проїжджою частиною на вул. Володимирській (на ділянці від вул. Льва Толстого до бул. Тараса Шевченка).

Договір було укладено строком на два роки, у подальшому строк оренди подовжувався.

Наприкінці 2013 року "Київміськбуд-Інвест" звернувся до суду з вимогою визнати договір продовженим, однак суд  відмовив, вказавши на наявність заборгованості зі сплати орендних платежів у розмірі 4,87 млн грн. 

З огляду на це госпсуд зобов’язав фірму повернути ділянку міськраді.

На орендованій ділянці "Київміськбуд-Інвест" планував побудувати трирівневий підземний комплекс "Універ-сіті".

Засновниками ТОВ "Київміськбуд-Інвест" є Вячеслав Корсун і ТОВ "Компанія з управління активами "Промислові інвестиції" (99,95%), засновником якої значиться ТОВ "Фінансова компанія "Сонячне місто". 

Донедавна одним із засновників ТОВ "ФК "Сонячне місто" було ТОВ "Ласфано Україна", що, за даними ЗМІ, входить в орбіту Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, український олігарх Дмитро Фірташ знаходиться під домашнім арештом в Австрії. Раніше, 12 березня 2014 року, його заарештували у Відні на підставі ордера, виданого американським судом на запит ФБР. Фірташа підозрюють, зокрема, у хабарництві та створенні злочинного угруповання.