Суспільство
3 липня 2017
Протоієрей РПЦ Чаплін заявив, що Росія загине в разі виходу фільму «Матильда» (відео)
Священик вважає перегляд стрічки - гріхом, за який слід відлучати від християнства.
news-image

Протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін закликав заборонити прокат у Росії фільму «Матильда» Олексія Учителя. Він виклав на YouTube звернення, в якому передрік загибель Росії в разі виходу кінострічки на екрани, передає «Є!»

«Фільм "Матильда" неодмінно повинен бути заборонений, бо якщо він буде показаний, Росія загине, і це буде справедливо в Божих очах», - підкреслив Чаплін.

Він назвав показ «Матильди» «ритуальним царевбивством», а перегляд стрічки - гріхом, за який слід відлучати від християнства.

«Церковне правило 63, правило шостого Вселенського собору, каже: "повісті про мучеників, що  ворогами істини брехливо складені, щоб знеславити Христових мучеників і тих, які слухають, привести до невір'я, наказуємо спалити "», - зазначив протоієрей.

У червні представник канцелярії глави Російського імператорського дому Романових ієромонах Никон підтримав молитви активістів «Царського хреста» про заборону «Матильди». Він додав, що зажадав би не показувати кінострічку по державних телеканалах.

У фільмі російського режисера Олексія Учителя, який з'явиться в кінотеатрах 25 жовтня, розповідається про відносини цесаревича Миколи Олександровича Романова (майбутнього імператора Миколи II) і балерини Матільди Кшесинської. Микола II був зарахований РПЦ до лику святих у 2000 році.

Читайте також: Сім'я з Росії попросила політичного притулку в Україні - ДПС