Суспільство
3 липня 2017
Вода: її корисні властивості, як правильно вибрати, скільки пити і як
Дуже важливо тамувати спрагу правильно.
news-image

Влітку наш організм витрачає більше вологи, а значить і підтримувати його потрібно великою кількістю води. Саме води: солодку газовану воду, каву, пиво і навіть каструля борщу тут не допоможе. Дуже важливо тамувати спрагу правильно - ви не повірите, які серйозні зміни (позитивні, зрозуміло) відбудуться з вами, коли ви навчитеся контролювати водно-сольовий баланс.

Інформує «Є!», з посиланням на hyser.com.ua.

Пий, коли хочеш їсти

Дієта тут ні при чому. Почуття голоду і спраги дуже схожі, тому пробуйте спочатку попити води, якщо захотілося їсти. При заняттях спортом пити потрібно обов'язково. Не хочеться навіть після години на біговій доріжці? Це через перенапруження тіло «тупить» і не встигає передати сигнал в мозок, пийте через «не хочу».

Як правильно пити воду

контроль зневоднення

Розповіді про обов'язкові два літри в день - не більше, ніж розхожий міф. Води потрібно рівно стільки, скільки витрачає організм. У критичних ситуаціях поту може вийти літра три, ось від цього і відштовхуйтеся. Ніяких критичних ситуацій не передбачається? Ще простіше: дорослому чоловікові потрібно приблизно 40-45 мл на 1 кілограм ваги. Це і буде добова норма.

Як правильно пити воду

малими порціями

Не варто випивати з ранку літр води і думати що ось тепер-то, коли половина «норми» вже зроблена, організм буде літати і співати. Так ви тільки розтягнеться шлунок. Краще поставити поруч з робочим місцем півлітрову пляшку. Ось побачите, автоматично організм буде сам подавати сигнали, коли потрібен новий ковток.

Як правильно пити воду

Не просто вода

Замовляти воду на будинок і купувати її в магазині не варто. Краще один раз витратитися на хороший фільтр, який буде не тільки очищати, а й збагачувати воду корисними мінералами. Фізіологічно повноцінна вода містить цілу купу всього корисного: калій, натрій, кальцій, магній, хлориди, сульфати, бікарбонати і фториди.

Як правильно пити воду

Вода після кави

Розумні єгиптяни і не менш розумні греки п'ють каву і запивають його водою. По-перше, холодна вода посилить приємний природний аромат кави. По-друге, вода трохи знижує негативний вплив кофеїну на серце. До речі кажучи, алкоголь краще також запивати водою, так ви обережете організм від серйозного зневоднення.

Читайте також: Учені винайшли пиво, яке лікує людей
Читайте також: Вчені продемонстрували рідкі кристали, які повзають (відео)