Україна
4 липня 2017
Українка, яка входить до 3-ох найстаріших жінок світу, відсвяткувала своє 117-річчя
Христина Нагірна народилася на рубежі століть 1 липня 1900-го року.
news-image

Найстарішій жінці України Христині Нагірній виповнилося 117 років. Про це на сторінці в Facebook повідомив голова Семенівської районної державної адміністрації в Чернігівській області Сергій Деденко, інформує «Є!».

«Вчора з сільським головою Жадова Сергієм Помазков привітали з 117-річчям найстарішу жінку України Христину Аврамівна Нагірну, побажавши їй здоров'я і довгих років», - написав Деденко в пості з відповідними фотографіями.

Христина Нагірна народилася на рубежі століть 1 липня 1900-го року. Пологи у її мами почалися прямо на косовиці, а через п'ять років мама померла. Виросла Христина з батьком і мачухою, а так як в школу вона не ходила - залишилася неписьменною по сьогоднішній день. Все життя Нагірна пропрацювала в колгоспі з птицею і худобою. Бабуся Христина свого часу була відомою не тільки в районі, а й за його межами, адже була цілителькою - знімала переляк, пристріт, лікувала болячки. У 100 років тримала корову, а в свої 110 ще обробляла город, розводила кролів та птицю. За довге життя жінка чотири рази виходила заміж, але прізвище жодного разу не міняла. Від першого шлюбу мала доньку, яка померла в 2000-му році. Було у довгожительки також четверо онуків і дванадцять правнуків.

Відзначимо, що в березні цього року 116-річну Христину Нагірну занесли в Національну книгу рекордів як найстарішу жінку в Україні. У той же час вона входить до п'ятірки найстаріших жінок планети, крім неї, в цьому списку - 117-річна італійка Емма Морено, 117-річна мешканка Ямайки Вайолет Браун, 116-річна японка Набі Таджима і 115-річна Тіє Мійако, що є також жителькою Японії.

Читайте також: У Львові вагітна жінка захворіла на хворобу Лайма через укус кліща
Читайте також: Бейонсе і Джей-Зі запатентували імена своїх дітей