Світ
5 липня 2017
Росія відсунула «кордон» Південної Осетії і Грузії ще на 500 метрів – ЗМІ
У серпні 2008 року між Росією і Грузією стався збройний конфлікт.
news-image

Росія проводить повзучу окупацію у Грузії, збільшуючи захоплені території в Південній Осетії, повідомляє "Грузия Online", передає «Є!».

Наголошують, що російські окупанти встановили ще один зелений банер із позначенням нового "кордону" із Грузією на околиці сіл – Бершуєті і Собісі, у тому місці, де розташовані земельні ділянки жителів.

Представник глави управи Горійського муніципалітету Давида Церцвадзе заявив, що зазначений банер пересунули від старого позначення "кордону" ще на півкілометра.

Через інцидент деякі жителі залишилися без доступу до кількох гектарів посівної площі.

Окрім того, уточнюють, що на зазначеній території це не перший інцидент. До цього "прикордонники" Південної Абхазії затримали людей, заборонивши працювати їм на зазначеному місці, а у 2016 році на околиці сіл встановили дерев'яні стовпи, після чого люди не змогли зібрати врожаю ячменю.

8–12 серпня 2008 року між Росією і Грузією стався збройний конфлікт. Російські війська спільно з південно-осетинськими формуваннями витіснили грузинські війська з Південної Осетії, яка офіційно є частиною Грузії, тимчасово зайнявши низку прилеглих до конфліктної зони районів Грузії. Пізніше Росія визнала незалежність Південної Осетії й Абхазії.

Після конфлікту Росія і Грузія припинили дипломатичні відносини.

Абхазія та Південна Осетія, згідно з грузинським законодавством, – окуповані Російською Федерацією території. Регіони проголосили незалежність від Тбілісі на початку 90-х років. У 2000-х роках незалежність Абхазії та Південної Осетії визнали чотири країни: Росія, Нікарагуа, Венесуела і Науру.