У недалекому майбутньому люди перестануть займатися сексом для розмноження
Через 20-30 років більшість американців будуть вибирати з діапазону ембріонів, які створюватимуться з ДНК батьків у лабораторії.
news-image

У недалекому майбутньому люди перестануть займатися сексом для розмноження. Директор Центру права та біологічних наук Стенфордського юридичного факультету професор Ханк Грілі стверджує, що через 20-30 років більшість американців будуть вибирати з діапазону ембріонів, які створюватимуться з ДНК батьків у лабораторії, пише «Є!» з посиланням на Quartz.

На думку вченого, така технологія може попередити розвиток генетичних захворювань у дітей майбутнього. Це вже відбувається на обмеженій основі, але стане набагато дешевшим та широко доступним завдяки технології застосування стовбурових клітин – фахівці зможуть отримувати яйцеклітини і сперматозоїди зі шкіри людини. 

Майбутні батьки, як вважає науковець, відслідковуватимуть ембріони із генетичними захворюваннями – за допомогою відсіювання хворобливих генів можна буде попередити схильність до хвороби Альцгеймера, обирати колір волосся та очей дитини, та навіть мати вплив на більш складні риси – інтелект, наприклад.

"Це не дизайнерські діти або супердіти. Це вибір ембріонів. Ви берете двох людей і все, що ви можете отримати в дитині – це те, що є у цих двох людей", – наголосив Грілі, захищаючи "природність" такої практики.

Хоча професор визнав можливість виникнення певних етичних проблем, пов'язаних із технологією, але не передбачає жодної перешкоди для припинення розроблення подібної практики.

Читайте також:В Україну доставили першу партію сироватки від ботулізму

Читайте також:LG представила тонкий планшет, що важить як банка Coca-Cola (фото)