Події
6 липня 2017
Віталій Кличко обговорив із топ-менеджером китайської СМЕС інвестиції у транспортну інфраструктуру Києва
Серед потенційних проектів – створення мережі Tram Train, міського трамваю, а також будівництво гілки метро на Виноградар.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з Рен Луо, заступником директора китайської компанії CMEC (China Machinery Engineering Corporation), яка зацікавлена в інвестиціях у транспортну інфраструктуру Києва, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Віталій Кличко зазначив, що бажання китайської компанії інвестувати у Київ є гарним сигналом і підтвердженням успішного реформування та оздоровлення економіки української столиці.

«Ми завжди раді кожному інвестору, розуміючи, що без приватних інвестицій розвивати місто дуже складно. Я радий чути про вашу зацікавленість вкладати гроші в Київ, у столицю. Я хочу вас запевнити, що це безпечні інвестиції, із мінімальними ризиками та гарною окупністю. Ми зі свого боку розглянемо та обговоримо кожну вашу пропозицію», – наголосив мер Києва.

Серед потенційних проектів, в які може інвестувати китайська компанія, – створення мережі Tram Train, міського трамваю, який може використовувати інфраструктуру залізниці, а також будівництво гілки метро на Виноградар.

У свою чергу Рен Луо зазначив, що оздоровлення економіки української столиці є гарним сигналом для закордонних інвесторів. За його словами, CMEC працює із зарубіжними проектами близько 30 років.

«Ми маємо успішні проекти в багатьох країнах. Ми можемо не тільки виконувати роботи, а й допомагати з фінансуванням, експертизою та маємо власну виробничу та логістичну базу», – розповів він.

Рен Луо підкреслив, що зацікавленість СМЕС не обмежується лише транспортною інфраструктурою. Компанія може інвестувати також і в інші важливі для міста сфери, зокрема енергозбереження, екологічні проекти, з утилізації твердих побутових відходів.

Сьогодні представники СМЕС проведуть робочу зустріч у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, де більш детально обговорять пріоритетні проекти для інвестицій і напрацюють алгоритм співпраці.

Читайте також: Кличко пообіцяв, що Труханів острів залишиться зоною відпочинку та жодних капітальних забудов там не буде