Події
6 липня 2017
У Мукачеві з’явився тупик Москаля та зникли вулиці Бандери і Шухевича
Так вирішили депутати міськради.
news-image

У Мукачеві на Закарпатті міська рада ухвалила рішення про перейменування вулиці Степана Бандери на вулицю Любомира Гузара, а вулицю Романа Шухевича – на Андрея Шептицького. Як повідомляє прес-служба міської ради, таке рішення ухвалили на сесії 6 липня, де розглядали перейменування назви вулиць провулків і площ Мукачева, передає «Є!»

"Зважаючи на прохальний лист пароха Успенського греко-католицького Собору, декана Мукачева ставрофорного протоієрея Йосипа Ловски про увіковічення постать блаженнійшого кардинала Любомира Гузара, голови Української греко-католицької церкви, назвавши його іменем одну з вулиць міста вулицю, депутатами вирішено вулицю Степана Бандера перейменувати на вулицю Гузара Любомира.

Розглянувши звернення голови МО “Союз Чорнобиль України” Товчка Олексія з проханням увічнити пам’ять Митрополита Шептицького Андрея назвавши його іменем одну з вулиць міста, депутатами вирішено вулицю Шухевича Романа перейменувати на вулицю Шептицького Андрея", - йдеться в повідомленні прес-служби.

 Про причину зміни назв вулиць, які були перейменовані близько року тому в рамках декомунізації, не повідомляють.

Крім того, депутати вирішили присвоїти відгалуженню вулиці Трудової назву тупик Геннадія Москаля.

"Враховуючи пропозиції комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам'ятних знаків в місті Мукачево на сесії міськради вирішено присвоїти відгалуженню вулиці Трудової назву тупик Москаля Геннадія", - повідомили у прес-службі.

5 квітня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав рішення про перейменування трьох вулиць у Мукачеві. Вулицю Ярослава Галана в Мукачеві перейменували на вулицю Степана Бандери, вулицю Івана Туряниці – на вулицю Романа Шухевича, вулицю Івана Локота – на вулицю Володимира Зайця (військового, загиблого на Донбасі).

Читайте також: Бізнесмен, спортсмен, музикант: 10 фактів із життя Романа Шухевича