Політика
8 липня 2017
Україна та Росія є зацікавленими у співпраці, але Київ торгує русофобією, – Путін
Під час останньої зустрічі на полях саміту G20.
news-image

Під час останньої зустрічі на полях саміту G20 у німецькому Гамбурзі президент Росії Володимир Путін і його американський колега Дональд Трамп багато говорили і про ситуацію в Україну .

Так, за словами російського президента, сторони є зацікавленими у якнайшвидшому вирішенню конфлікту в Україні, пише ТАСС, передає «Є!».

Що стосується позиції США у врегулюванні ситуації в Україні. Ми про це говорили з президентом Трампом і домовилися, що буде призначено – власне це вже відбулося – спецпредставника адміністрації, який буде опікуватися на постійній основі цією проблемою, буде у контакті як з Росією, так і з Україною, з усіма зацікавленими сторонами врегулювання цього конфлікту, – зазначив господар Кремля.

Крім того, політик висловив упевненість, що інтереси народів Росії та України збігаються, однак водночас підкреслив, що не співпадають, можливо, інтереси сьогоднішнього керівництва України та деяких політичних кіл сусідки Росії.

Україна та Росія є зацікавленими у співпраці та об'єднанні, у розвитку своїх економік, тому що багато чого їм дісталося ще з радянських часів: кооперація, єдина інфраструктура, єдина енергетична система, транспорт. Але, на жаль, наші українські колеги вважають за необхідне цим знехтувати. У них залишився один товар, яким вони успішно торгують, – це русофобія, і ще вони торгують політикою розділу Росії та України, розтягуванням двох народів і двох держав, – додав Путін.

На думку російського президента, комусь це подобається на Заході та хтось вважає, що не можна в жодному разі допустити зближення на будь-якому ґрунті Росії та України.