Війна
9 липня 2017
З початку доби бойовики 10 разів застосовували зброю проти українських військових, - штаб АТО
Два рази бандформування били по укріпленнях АТО із заборонених Мінськими угодами мінометів.
news-image

Підконтрольні Росії гібридні бандформування не припиняють порушувати домовленості про припинення вогню та продовжують обстрілювати позиції ЗС України. З початку доби бойовики 10 разів застосовували зброю проти українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО, інформує «Є!».

Зокрема, два рази бандформування били по укріпленнях АТО із заборонених Мінськими угодами мінометів. Втрат серед бійців сил АТО внаслідок ворожих обстрілів сьогодні не було.

На приморському напрямку проросійські незаконні збройні формування ще до світанку та над ранок відкривали вогонь по українських армійцях, котрі тримають оборону в районі Павлополя та Широкиного. При цьому бандити застосовували гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння БМП.

Повідомляється, що на донецькому напрямку ситуація відносно стабілізувалась. Втім, близько опівдня бойовики все ж одного разу обстріляли з протитанкових гранатометів та іншого піхотного озброєння оборонні укріплення сил АТО поблизу Авдіївки.

На луганському напрямку бойовики з початку доби порушували перемир'я п'ять разів. Зранку загарбники з мінометів калібру 120 мм били по опорних пунктах ЗСУ неподалік Кримського та Новотошківського. А по обіді обстріляли зі стрілецької зброї один з підрозділів ЗС України, який укріпився біля селища Жовте, та знову відкривали вогонь з протитанкових гранатометів в районі Бахмутської траси.

Читайте також: В ході бойових дій на території зони АТО двоє українських воїнів вчора зазнали вогнепальних поранень