Суспільство
10 липня 2017
Експерт розповів, чому медреформу треба ухвалити впродовж тижня
Якщо законопроекти не будуть ухвалені, медична реформа відкладеться на невизначений термін.
news-image
У разі провалення Верховною Радою законопроектів із реформування медичної сфери до кінця поточної сесії медреформу буде відкладено на невизначений термін.
 
Про це заявив експерт медичної групи "Реанімаційного пакету реформ" Олександр Ябчанко, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.
"Зараз у нас останній тиждень, коли можна ухвалити ці законопроекти. Якщо законопроекти не будуть ухвалені, медична реформа відкладеться на невизначений термін. За реформу публічно виступив президент, БПП, "Народний фронт", "Самопоміч". Вони підтримують реформу і ми їх закликаємо прийти в парламент і проголосувати", - сказав експерт.

Ябчанко також заявив, що в парламенті існує коаліція проти медичної реформи.

"Проти реформи "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Радикальна партія", "Відродження". Очолює коаліцію проти реформи Ольга Богомолець - голова профільного комітету з БПП. Зараз ми живемо в абсурдній ситуації: голова профільного комітету всіма можливими шляхами блокує цю реформу третій рік поспіль. Якщо парламент знову провалить цю реформу, це буде плювок нам усім у обличчя", - додав експерт.

Нагадаємо, в червні Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу законопроект щодо проведення медичної реформи.

Читайте також:Гроші на реформу освіти шукатимуть в Україні і за кордоном, - Гройсман

Читайте також:Україна має покінчити з імітацією реформ - Томбінський