Київ
10 липня 2017
Глядачів нової вистави в Києві водитимуть містом з навушниками
Сценою для вистави стануть міські вулиці, якими глядачі будуть пересуватися, виконуючи вказівки голосу з навушників.
news-image

У Києві запускають новий проект – виставу-променад «Час», в якій поєднані елементи аудіоперформансу та імерсивного спектаклю. Перша така подія відбудеться 12 липня. Місце зустрічі – столичний Пішохідний міст, передає «Є!» із посиланням на Cultprostir.

«Імерсивна вистава створює ефект максимального занурення публіки в сюжет: глядач не спостерігає за грою артистів, а сам стає актором, може впливати на розвиток сюжету, змінювати його в залежності від своїх дій», – пояснює одна з організаторок проекту Ірина Климчук.

Виставу «Час» не дарма назвали променадом, адже сценою для неї стануть міські вулиці, якими група з 33 осіб буде пересуватися, виконуючи вказівки голосу з навушників. Музичним супроводом вистави стали композиції Сергія Бабкіна.

«Ми прагнули до того, щоб кожен учасник дійства побачив звичні для нього речі й навколишній світ трохи інакше, з боку, прожив цю історію і зробив для себе відкриття. Можливо, невелике, а, може, й таке, що змінить його ставлення до Часу», – каже режисерка постановки Поліна Бараниченко.

Прогулятися містом в рамках вистави «Час» можна буде щовівторка, середи й четверга, а також у вихідні до жовтня включно.

За словами організаторів, кожен новий спектакль буде відрізнятися від попереднього, адже на сприйняття сюжету і на режисерський задум впливають місто, погода, перехожі, а також внутрішній стан учасників.

Читайте також: Нардеп Поляков обідає в ресторані з в.о. голови Регламентного комітету Пинзеником (фото)