Суспільство
11 липня 2017
Омелян назвав винних у зриві угоди з Ryanair
Аеропорт "Львів" підписав вигідний контракт з компанією Ryanair.
news-image

Аеропорт "Бориспіль" винний у зриві угоди з Ryanair, оскільки аеропорт з самого початку переговорів мав на меті заблокувати вхід лоукосту на український ринок.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ефірі одного з українських телеканалів, передає «Є!».

За його словами, з першого дня процесу підписання угоди між аеропортом "Бориспіль" і Ryanair відбувався саботаж з боку аеропорту. Як доказ міністр приводить аеропорт "Львів", який підписав вигідний контракт з компанією Ryanair. Такий же контракт пропонували і "Борисполю".

Але мета аеропорту "Бориспіль" була інша - заблокувати вхід компанії Ryanair в Україну, а не вести переговори. З першого дня було чітко зрозуміло, що йде повний зрив і саботаж угоди. Я сподівався, що пан Рябікін прислухається не тільки до пана Майберга чи Коломойського, а вирішить прислухатися до керівництва країни, – заявив міністр.

Омелян наголосив, що підписання договору з Ryanair, було б величезним кроком вперед для аеропорту "Бориспіль".

Переговорна позиція за Ryanair тривала рік. Були обговорені всі моменти, була повна політична підтримка. Для аеропорту "Бориспіль" це, безумовно, був величезний позитивний крок вперед, тому що це б дозволило акумулювати кількість пасажирів і заробляти на неавіаційних послуг, як це практикується в усьому світі, – додав він.