Політика
11 липня 2017
Москва може вислати 30 американських дипломатів – ЗМІ
Про заходи у відповідь "Известиям" повідомили у МЗС РФ .
news-image

Москва визначилася з відповідними заходами на адресу Вашингтона в питанні із закриттям заміських резиденцій посольства Росії у штатах Нью-Йорк і Меріленд, повідомляє газета "Известия" з посиланням на джерело в міністерстві закордонних справ Росії, передає «Є!»ю

29 грудня 2016 року США ухвалили рішення про висилання 35 російських дипломатів і закриття двох російських дипмісій у відповідь "на кампанію щодо утисків американських дипломатів у Москві".

29 червня 2017 року газета Guardian повідомила, що президент США Дональд Трамп доручив підготувати список поступок, на які можуть піти США у відносинах із Росією, зокрема серед можливих варіантів є повернення "дипломатичних дач" у Нью-Йорку та Меріленді.

Про те, що офіційний Вашингтон не має наміру знімати арешт із російської власності на території США, виданню раніше розповіло джерело.

Як дзеркальні заходи Москва планує вислати майже 30 американських дипломатів і накласти арешт на об'єкти американської власності в Росії – дачу у Срібному Бору та складське приміщення в Москві. "Известия" пишуть, що резиденцію посла США "Спасо-хаус" і посольську англо-американську школу в Санкт-Петербурзі чіпати не планують.

Співрозмовник видання розповів, що існує попередня домовленість про зустріч заступника міністра закордонних справ Росії Сергія Рябкова і першого заступника держсекретаря США Томаса Шеннона. Однак якщо компромісу не буде знайдено, Москва піде на такі заходи.