Суспільство
11 липня 2017
Ганапольський: На міжнародному трибуналі визначать, що в катастрофі «Боїнга» винна Росія, укажуть прізвища тих, хто літак збивав, вимагатимуть їх видати
Ганапольський: Якщо щось виглядає як кішка і ловить мишей, то це все ж кішка.
news-image

Блокуванням міжнародного розслідування катастрофи на Донбасі літака Boeing рейсу МН17 Москва тільки накликає на себе підозру. Про це журналіст Матвій Ганапольський написав у колонці для "Радио Свобода".

Відомо: якщо щось виглядає як кішка і ловить мишей, то це все ж кішка. Хоча, можливо, така поведінка не більше ніж доктрина Путіна: "Якщо я не назву Навального на прізвище, то його й немає!" Тобто, якщо довго повторювати "літак збили не ми", то якось розсмокчеться. Але якщо з Навальним – це внутрішні справи Росії, то з МН17 справа йде зовсім не так, – уважає він.

Ганапольський описав, чим, на його уявлення, закінчиться розслідування авіакатастрофи.

На міжнародному трибуналі визначать, що в катастрофі "Боїнга" винна Росія, вкажуть прізвища тих, хто літак збивав, вимагатимуть їх видати. Росія відмовиться. Тоді почнуть запроваджувати санкції вже за це, – пише журналіст.

На його думку, санкції "виявляться важкими, але Росія буде кріпитися до кінця".

Цим кінцем виявиться кінець влади Путіна, адже він колись піде. А от далі прийде новий президент і... постане питання, чи є совість і честь у країни під назвою "Росія", чи захоче нова влада борсатися у крові влади старої? Це буде найстрашнішим випробування, – заявив Ганапольський.