Суспільство
11 липня 2017
Сьогодні у Раді планують проголосувати за зняття недоторканності з корупціонерів
Очільник Верховної Ради України Андрій Парубій хоче запросити генпрокурора Юрія Луценка.
news-image

Очільник Верховної Ради України Андрій Парубій хоче запросити генпрокурора Юрія Луценка, аби той особисто взяв участь у розгляді питання щодо зняття депутатської недоторканності з депутатів-корупціонерів.

Такі заяву він зробив під час пленарного засідання, передає «Є!» посилаючись на  24 Канал.

Я зараз звернуся до генерального прокурора з тим, щоб він сьогодні прибув до сесійної зали. Я думаю це треба зробити до 12:00 або 12:30, – наголосив спікер українського парламенту.

Зауважимо, що раніше народні депутати України не підтримали пропозицію спікера про розгляд всіх подань про зняття депутатської недоторканності з шести парламентаріїв у четвер, 13 липня – "за" проголосували лише 190 парламентарів.

Відтак, у вівторок, 11 липня, розглядатимуться подання Генеральної прокуратури щодо народних депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний фронт"), Олеся Довгого(група "Воля народу"), Андрія Лозового ("Радикальна партія"), а також фігурантів так званої "бурштинової справи": Максима Полякова ("Народний фронт") і Борислава Розенблата ("Блок Петра Порошенка").

За словами Парубія, причиною сьогоднішнього розгляду стало закінчення відведенного законодавством семиденного терміну на розгляд нардепами подань Генпрокуратури.

Додамо, подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від "Опоблоку" Михайла Добкіна планують розглянути у середу, 12 липня.