Політика
11 липня 2017
За рішенням Ради Полякова притягнуть до відповідальності
За словами Генпрокурора, вина Полякова доказується протоколами та аудіо-відео доказами.
news-image

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Народного фронту" Максима Полякова.

За відповідне рішення проголосували 250 нардепів, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Таким чином народні обранці фактично проголосували за зняття недоторканності з Полякова.

Однак, нардепи не дали згоди на обрання Полякову запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, набравши лише 111 голосів.

"Скажіть, будь ласка, де я і де бурштин? Я жодного стосунку ніколи в житті не мав до бурштину. Не проживаю в цьому регіоні, не займався експортом, не маю компаній ні я, ні моя родина. Це всім добре відомо, і генеральному прокурору", - сказав Поляков.

За його словами, звинувачення проти нього є "особистою помстою" директора НАБУ Артема Ситника.

"У мене прохання до цього залу, я ніколи ні від чого не ховався, прошу вас голосувати по совісті та по закону", - сказав Поляков під час виступу на трибуні.

За словами Генпрокурора, вина Полякова доказується протоколами та аудіо-відео доказами. Луценко хоче, аби у Раді проголосували одразу за притягнення, затримання та арешт.

"Це є конктретне замовлення... Немає справи Полякова та Розенблата, немає жодного факту передачі будь-кому будь-яких коштів. Прошу вас голосувати по закону, а не по свавіллю", - сказав Поляков.

 

Читайте також: Дейдей вибачився за те, що із трибуни парламенту виступатиме російською мовою
Читайте також: Верховна Рада забрала у Довгого депутатський імунітет