Порошенко відстрочив стандарт Євро-6 на два роки
Введення Євро-6 з наступного року фактично унеможливлює ввезення в Україну машин старше 2015 року випуску.
news-image

11 липня було схвалено і підписано президентом України законопроект №5624 про відстрочку екологічного стандарту Євро-6 до 2020 року, повідомляє «Є!» з посиланням на УП.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат і автор цього законопроекту Роберт Горват.

"Проблема автомобілів з іноземною реєстрацією остаточно зникне тільки тоді, коли пересічний українець зможе придбати необхідне йому авто за ціною, не вищу за середню в Європі, а для цього повинен бути створений цивілізований ринок вживаних автомобілів в Україні", - написав Горват.

Відповідно до закону №5624 вносяться зміни до Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрацію транспортних засобів" в частині зміни дат впровадження в Україні норм Євро-6.

Таким чином, впровадження більш вимогливого стандарту Євро-6 перенесли на два роки (з 1 січня 2018 до 1 січня 2020 року) для всіх категорій автомобілів.

За словами Горвата, введення Євро-6 з наступного року фактично унеможливлює ввезення в Україну машин старше 2015 року випуску. Це спричинить значне подорожчання машин з пробігом, вартості виробництва і імпорту нових автомобілів.

Раніше депутат зазначав, що в ЄС середній період між введенням чергового євростандарту становить п'ять років, тоді як в Україні, згідно з чинним законодавством, стандарт Євро-5 введений з 1 січня 2016 року, а введення Євро-6 заплановано на 1 січня 2018 року.

Нагадаємо, Верховна Рада України на два роки відтермінувала введення більш вимогливого екологічного стандарту Євро-6 при ввезенні та проведенні першої реєстрації ввезених або виготовлених в Україні нових і вживаних машин.

Читайте також:Турчинов: Нардепи стали співучасниками кіберзлочинів