Україна
12 липня 2017
Геращенко відповіла матері Агеєва, яка просила у Порошенка помилувати її сина
Вона також виступила з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів і нагадала, що їх всіх теж хтось чекає вдома.
news-image

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у відповідь на прохання помилувати російського військового Віктора Агєєва запропонувала варіант зі звільненням українських політв'язнів. Про це вона написала в Facebook у відповідь на звернення матері росіянина до президента Петру Порошенко, інформує «Є!», з посиланням на segodnya.ua.

"Мати військового злочинця Агєєва просить президента Порошенко помилувати її сина. А ми, українці, вимагаємо від Путіна помилувати Олега Сенцова! (Який ні в чому не винен). Примітно, що ця російська жінка зовсім не скаржилася, коли її сина послали вбивати українців, теж чиїхось синів ", - написала Геращенко.


Вона також виступила з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів і нагадала, що їх всіх теж хтось чекає вдома.

"Ми вимагаємо помилувати Олександра Кольченко; Миколи Карпюка, якого чекає маленький син і молода дружина; Стаса Клиха, батьки якого важко хворіють; Валентина Виговського, посадженого за щось Романа Сущенко, у якого двоє дітей, дружина і літні батьки; Євгенія Панова, якого катують струмом в сімферопольській в'язниці. Ми вимагаємо звільнити наших хлопців з Макіївської колонії і Донецького СІЗО, з в'язниці в Луганську ", - заявила політик.


Також вона згадала, як звільняли Надію Савченко.

"У травні 2016 роки родичі російських журналістів, які загинули на Донбасі, звернулися до Путіна з проханням помилувати Надію Савченко. Такий був формальний сценарій її звільнення, і потім українська сторона передала вбивць Грушники Єрофєєва і Александрова РФ, щоб звільнити Надію", - додала Геращенко.
Читайте також: Мати військового РФ Агєєва просить Порошенка його помилувати (відео)
Читайте також: Ірина Геращенко заявила, що кількість українських заручників на окупованому Донбасі зросла і становить 131 особу