Події
13 липня 2017
Росія відправила до Криму нові газові турбіни, – Reuters
У Криму з'явилися нові газові турбіни.
news-image

У порту окупованої Феодосії з'явилися дві нові газові турбіни, які було відправлено з території Росії.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters з посиланням на свідчення власних кореспондентів, які на власні очі бачили обладнання в порту, передає «Є!».

За їхніми словами, наразі немає незалежного підтвердження, що ці газові турбіни виробила саме фірма Siemens, яка, якщо постачатиме обладнання на територію анексованого півострова, може підпасти під санкції з боку ЄС.

Зазначається, що це обладнання являє собою чотири циліндричні об’єкти довжиною у кілька метрів, які вкрито блакитним і сірим брезентом.

Натомість їхня форма повністю збігається з формою турбінних установок від Siemens, які складаються з самої турбіни та генератора.

Крім того, навколо обладнання ходять люди у блакитній формі. Таку ж саму форму можна помітити і на робітниках електростанцій у Сімферополі та Севастополі, куди мали встановити газові турбіни Siemens – наразі Крим потребує чотири газові турбіни, по дві з яких мають встановити на кожну з вищезазначених станцій.

Також біля входу до порту можна помітити і озброєних людей, які не дають туди зайти журналістам.

Саме ж обладнання вивозили з порту під пильним наглядом ескорту, який складався з поліцейських машин і позашляховиків.

Як повідомляє ресурс з посиланням на власні джерела, відповідно до плану, другу партію турбін Siemens мали доправити до феодосійського порту цього місяця.

Якщо обладнання, яке побачили журналісти у порту Феодосії, справді вироблялося компанією Siemens, це свідчатиме, що Росія все ж просуває свій план, незважаючи на позов від Siemens і попередження німецького уряду, що використання турбін Siemens негативно вплине на подальші інвестиції цієї країни у Росію. Також справа газових турбін яскраво продемонструвала, наскільки ЄС, його країни-члени та європейські компанії, мають намір посилити санкції проти Росії, – підкреслюється у матеріалі Reuters.