Авторизація

Війна
13 липня 2017
Бійці 54-ї бригади ЗСУ оголосили голодування
Військові 54-ї бригади Збройних сил оголосили про голодування через примусове переміщення бійців без їхньої згоди до інших підрозділів.
news-image

Військові 54-ї бригади Збройних сил оголосили про голодування через примусове переміщення бійців без їхньої згоди до інших підрозділів, повідомляє «Є!» з посиланням на Слово і Діло.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила солдат 54-ї бригади Яна Червоная, передає «Слово і Діло».

За її словами, низка бійців отримали накази на переведення до 6 різних бригад Збройних сил, причому в наказі було вказано «на підставі рапорту бійця», якого насправді не було. Вона стверджує, що таким чином командир бригади хоче знищити підрозділ добровольців.

«Це явний факт шахрайства з боку бригади для знищення добровольців... Комбриг вирішив, що злагоджений підрозділ з мотивованими бійцями не потрібен бойовій бригаді...», - пише солдат.

Бійці закликають військову прокуратуру звернути увагу на ці факти та провести розслідування.

Солдати також просять перевести їх до батальйону «Донбас», або замінити командира 54-ї бригади, оскільки після цього випадку вони не можуть довірити свої життя такому командиру.

Нагадаємо, у квітні на Чугуївському військовому полігоні під час занять з бойової підготовки загинули двоє військовослужбовців 54-ї бригади. Згодом стало відомо, що бійці потрапили під обстріл своїх побратимів.