Політика
14 липня 2017
Поки Росією керує Путін, Україна не стане членом НАТО – колишній посол США
Для членства в НАТО Україні слід позбутися територіальних суперечок, оскільки на заваді вступу може стати окупований Росією Крим, а також Донбас, де досі триває війна з російськими силами.
news-image

Упродовж наступних щонайменше 10 років Україна не вступить у НАТО, оскільки європейські союзники організації "бояться спровокувати Москву".

Таку заяву зробив колишній посол США в Україні Джон Гербст, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Так, за його словами, 2020 рік, про що говорить Президент України, Петро Порошенко, є найбільш "оптимістичним сценарієм".

Крім того, він підкреслив, що для членства в НАТО Україні слід позбутися територіальних суперечок, оскільки на заваді вступу може стати окупований Росією Крим, а також Донбас, де досі триває війна з російськими силами.

"Та якщо Україна стане членом НАТО, не можна виключати додаткову агресію з боку Москви. Водночас, Москва буде обмеженою у своїй відповіді, тому що агресія вже приносить їй проблеми у вигляді санкцій і міжнародної ізоляції", – наголосив Гербст, пригадавши, що Росію виключили з G8.

Також він додав, якщо війна закінчиться та Україна приєднається до НАТО, то вона отримає ще більше допомоги у вигляді обладнання, військових тренувань і розвідувальних даних.

"Але поведінка Росії в Україні вказує на її бажання робити крайні речі для досягнення кінцевої мети. Однак поки У Кремлі не з'явиться менш войовничий президент, Україна навряд чи вступить в НАТО", – підкреслив колишній посол США в Україні.

Читайте також:Росія відправила до Криму нові газові турбіни, – Reuters