Україна
14 липня 2017
Україна має намір створити свою лоукост-компанію, - Омелян
Переломити ситуацію дозволить створення нової авіакомпанії в сегменті лоукосту.
news-image

Україна планує створити власний лоукост з іноземними інвестиціями цієї осені. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю "Сегодня", пише «Є!» з посиланням на РБК.

"Переломити ситуацію (з монополістом у авіаперевозках - Ред.) дозволить створення нової авіакомпанії в сегменті лоукосту. Сподіваюся, зареєструємо її восени. Це приватні інвестиції: 51% - Україна, 49% - іноземці", - заявив Омелян.

За його словами, структура організації повинна бути такою, оскільки тільки компанії з українською реєстрацією можуть виконувати внутрішні рейси. Так, Омелян підкреслив, що Україна відкриває небо для бюджетних авіакомпаній, однак існує протидія з боку українського монополіста з авіаперевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" відновлює переговори з ірландським лоукостером Ryanair у новому форматі. 

"Я одноголосний з прем'єр-міністром в тому, що лоукост компанії повинні прийти на український ринок та для цього необхідно підготувати відповідну нормативну базу. Ми відновлюємо переговори з Ryanair у форматі Міністерство - аеропорт "Бориспіль" - Ukraine Investment Promotion Office", - заявив гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

Читайте також:«Бориспіль» відновлює переговори з ірландським лоукостером Ryanair