Політика
14 липня 2017
«Отче наш» в парламенті: нардеп прокоментував законопроект щодо читання молитви перед засіданнями
Законопроект був зареєстрований вчора.
news-image

Вчора у Верховній Раді був зареєстрований законопроект 6722, в якому пропонується запровадити читання молитви "Отче наш" у сесійній залі парламенту після відкриття пленарних засідань. У кулуарах ВР цей законопроект прокоментував журналістам один із його ініціаторів, Олег Березюк, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, голова фракції "Самопоміч" закликав громадськість відноситися до цього спокійно та нагадав, що в Конгресі США "вже 200 років на початку пленарних засідань моляться".

"Мені здається, що молитва ніколи не зашкодить", - сказав Олег Березюк та додав, що це навіть не треба обговорювати, а просто запровадити.

 

"Ритуал молитви консолідує людей, об'єднує їх та робить трохи чеснішими. Багато міськрад країни використовує цей ритуал і ніхто не вважає це проблемою", - наголосив він.

Також пан Березюк зауважив, що читання християнської молитви не стане проблемою для представників інших релігійних конфесій.

"В своєї більшості наша держава є християнською і є міжнародний досвід: під час будь-якої молитви, якщо ти належиш до іншого віросповідання і поважаєш релігію тієї країни, в якій живеш, то молишся то свого Господа, до свого символу або думаєш про щось прекрасне та добре", - сказав Олег Березюк

 

"Молитва - це ритуал, який пережив кілька тисяч років, якщо його використовувати конструктивно, він консолідує силу заради Господа", - підсумував нардеп.
Читайте також: «На закордонну подорож грошей немає» - Єгор Соболєв розповів, де проведе відпустку