Події
14 липня 2017
СБУ заявляє, що піймала в Києві російського шпигуна
Уродженець та мешканець Донецька за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування військових частин та з’єднань ЗСУ та Нацгвардії
news-image

Служба безпеки України затримала в Києві агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати таємну документацію у військовій сфері та завербувати представника Міністерства оборони.

Про це повідомляє 14 липня пише «Є!» з посиланням на прес-центр СБУ.

"Уродженець та мешканець Донецька, час від часу перебуваючи у Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування військових частин та з’єднань ЗСУ та Нацгвардії", – йдеться в повідомленні.
 
 
За даними СБУ, чоловіка також цікавило постачання до України військового озброєння і техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американського навчання "СІ Бриз- 2017", установчі дані про офіцерів – інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців.
"Для цього шпигун встановив конфіденційні стосунки з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати таємні матеріали, що циркулюють в Генеральному штабі ЗСУ та установчі дані на посадовців Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру", – наголошують в СБУ.
 
 
Повідомляється, що затриманому повідомлено про підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи направлено до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:Скандального нардепа під Радою закидали яйцями (фото)