Події
14 липня 2017
В Одесі проходить восьмий міжнародний кінофестиваль
Біля славнозвісного оперного театру зібрались сотні одеситів, які радо вітали початок кінофестивалю.
news-image

14 липня в Одесі розпочалася церемонія відкриття 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Надвечір червоною доріжкою до Національного академічного театру опери та балету пройшли сотні учасників і гостей заходу.

Про це інформує «Є!», з посиланням на 5.ua.

Як зазначається, прилеглі до театру вулиці перекриті – за безпекою тут стежить патруль. Біля славнозвісного оперного театру зібрались сотні одеситів, які радо вітали початок кінофестивалю.

"Кінофестиваль - свято для усіх нас і в той же час привід поговорити про українське кіновиробництво. Упевнений, що Одещина спроможна й знову стане світовим кінематографічним майданчиком. Для цього у нас є все! Традиції, море, пейзажі, кіностудія, а головне - бажання творити нову історію успіху й розповісти про Україну всьому світові мовою кіно", - відзначив очільник Одеської ОДА Максим Степанов.

Після "червоної доріжки" на організаторів і гостей фестивалю, кінозірок чекає показ картини французького письменника і режисера Карін Тардье "Щоб бути впевненим", прем'єра якого відбулася цього року на 70-му Каннському кінофестивалі.

"Щоб бути впевненим" - французька романтична комедія про родину, любов і хитросплетіння людських відносин. Головну роль у фільмі виконав бельгійський комедійний актор Франсуа Дам’єн ("Серцеїд", "Ніжність"). Також у стрічці зіграла відома бельгійська акторка Сесіль де Франс.

Зауважимо, що цього річ у Міжнародному кінофестивалі візьмуть участь 12 фільмів, у Національній програмі - 6 повнометражних та 17 короткометражних. Вони змагатимуться за Гран-Прі конкурсу - "Золотого Дюка" та інші нагороди.

 

Читайте також: У Україні вперше приземлились рідкісні конвертоплани США: неймовірні фото
Читайте також: Помер італійський комік, відомий за роллю Уго Фантоцці