Суспільство
16 липня 2017
Які авто будуть ввозити в Україну без мита
Нульове мито на нові автомобілі з Канади діє не на всі моделі.
news-image

Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою стартує 1 серпня. Перед тим, як їхати в Канаду за автомобілями, українцям варто дізнатися про основні правила і обмеження, які діятимуть в рамках зони вільної торгівлі з Канадою.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на mmr.net.ua.

Так, нульове мито на нові автомобілі з Канади діє не на всі моделі. Йдеться тільки про автомобілі, випущені в Канаді. Це вже звужує вибір і зупиняє увагу майбутніх автовласників на: Toyota, Lexus, Honda, Acura, Ford, Lincoln, Dodge, Chrysler, GM і «канадський» Volkswagen Routan.

Найпопулярніші авто ввезти з нульовим митом не вдасться. Вся проблема в обмеженням щодо об’єму двигуна.

Українці зможуть без розмитнення перевезти з Канади автомобілі з бензиновими двигунами об’ємом від 2,2 до 3 л. Тобто, варто розраховувати тільки на досить великі моделі. Вдасться придбати також кросовери Jeep, Acura і Ford. За моделі з 3,5-літровими двигуном доведеться заплатити мито – 7% від вартості авто.

Також з нульовим митом в Україну можна буде перевезти автомобілі з дизельним двигуном об’ємом понад 2,5 л.

Протягом наступних 7 років мито буде поступово знижуватися. Через 8 років дія угоди стане нульовою. Розмитнення автомобілів включає ПДВ. Його розмір 20% від оціночної вартості машини. Акцизний збір залежить від віку транспортного засобу, типу і об’єму двигуна.

Нагадаємо, З серпня почне працювати зона вільної торгівлі з Канадою. Український уряд отримав відповідну ноту від Канади. З початком дії угоди мито на канадські б/у автомобілі стане нульовим.
Крім того, автомобілі, що ввозяться в Україну, повинні відповідати вимогам екологічного стандарту Євро-5.

Читайте також:Вакарчук, Джамала, Дорн: якими автомобілями володіють українські знаменитості (фото)

Читайте також:Стали відомі ультимативні вимоги Ryanair, які не влаштовують Бориспіль