Політика
17 липня 2017
Вадим Рабінович: Під Верховною Радою непомітно провели репетицію військового перевороту
Нардеп вважає, що це тривожний знак.
news-image

Поки Служба безпеки України займається закриттям соціальних мереж і засобів масової інформації, під Верховною Радою в Києві відбулася репетиція військового перевороту. Про це в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини й лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«"Yandex", "Вконтакте" ми отримаємо по реверсу з Польщі, так що нічого там страшного немає. Я взагалі вважаю, що боротьба будь-яких спецслужб із засобами масової інформації в наш час є безперспективною - якщо людина не чайник, вона через комп'ютер знайде будь-яку інформацію», - резюмував парламентарій.

Вадим Рабінович поділився, чим би займався на місці спецслужб.

«Я вам розкрию маленькі таємниці. Злі язики подейкують, що на початку минулого тижня пан Гройсман з паном Яценюком разом з Пінчуком і Кучмою довго просиділи на дачі, в результаті чого народилися різні домовленості. І пан Гройсман вже повністю адаптується в "Народний фронт", який все більше і більше посилюється, послаблюючи президента », - заявив лідер партії «За життя».

Також, за словами Вадима Рабіновича, під будівлею парламенту пройшла репетиція військового перевороту.

«У день голосування по Добкіну дуже організовані молоді люди з різних напрямків прийшли до Верховної Ради, і почалися дуже цікаві речі. Там був Шабунін та грузинські реформатори, "Національний корпус" Білецького, ще якісь люди, і головне - всі були разом. Вони показали нам, як група з 200-300 чоловік може повністю морально придушити парламент. Це виглядало, як добре зрежисований військовий переворот в нашій країні», - підкреслив глава парламентського підкомітету з прав людини.

Вадим Рабінович запевнив, що це тривожний знак.

«І нехай кожен не думає, що цього не було. Було саме це. Вони ще раз переконалися в тому, як тиснути на парламент і на всіх інших. Я б на місці парламенту взагалі, чесно кажучи, не голосував у цей день, але це така справа. Ми все більше і більше розуміємо: нам потрібно серйозно все міняти. Треба міняти не Петю на Колю, і Колю - на Васю, а закони нашої країни, ставлення до законів.

І я ще раз кажу вам, дорогі друзі: не вірте, що прізвище щось змінить. Треба міняти підходи. Закон повинен правити, а не людина. Закон повинен стояти над людиною», - резюмував опозиційний політик.


Він нагадав про важливі прецеденти.

«Я вже наводив вам приклад держави Ізраїль, де сидить два президенти, вісім прем'єр-міністрів і 62 міністри. Це неприємно, але це треба робити. Підемо саме таким шляхом», - уклав Вадим Рабінович.


Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада зняла недоторканність з народного депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна, а також дала добро на його затримання та арешт.

Читайте також: Від Полякова та Розенблата вимагатимуть здати закордонні паспорти