Політика
18 липня 2017
Народним депутатам на 41% збільшили розмір компенсації за оренду житла
Грошова компенсація народним депутатам за оренду житла або винайм готельного номера з 1 вересня збільшиться на 41% - з 460 до 650 гривень на добу.
news-image
Компенсація збільшиться до 560 гривень за добу з 1 вересня, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Грошова компенсація народним депутатам за оренду житла або винайм готельного номера з 1 вересня збільшиться на 41% - з 460 до 650 гривень на добу. Про це повідомляється на сайті Комітету з питань регламенту.

13 липня комітет розглянув листа виконувача обов'язків керівника апарату ВР Петра Боднара, в якому той пропонував збільшити компенсацію до 650 гривень на добу. Комітет ці пропозиції схвалив і змінив розмір компенсації.

Крім того, комітет дозволив апарату встановити з 3 липня розмір витрат на забезпечення відряджень помічників-консультантів депутатів в сумі 400 гривень на місяць.

Нагадаємо, в 2016 році 187 депутатів отримали 29 млн гривень з держбюджету як компенсацію за оренду житла. Право на щомісячну компенсацію оренди житла або найму готельного номера мають народні депутати, не забезпечені житлом в місті Києві та зареєстровані на відстані більше 30 км від меж столиці.

Читайте також:Нова доктрина Путіна щодо України дуже небезпечна і вимагає реакції Заходу - ЗМІ