Події
19 липня 2017
Маккейн закликав посилити тиск на Путіна і припинити народження його малоросій
Джон Маккейн назвав заяву Олександра Захарченко про створення держави малоросія прямою відповідальністю президента Росії Владіміра Путіна.
news-image
Маккейн вважає проголошення маріонеткової держави ще одним порушенням РФ Мінських угод, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Голова комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн назвав заяву ватажка терористичного угруповання "ДНР" Олександра Захарченко про створення "держави малоросія" "прямою відповідальністю" президента Росії Владіміра Путіна. Про це говориться в офіційній реакції законодавця, оприлюдненій на сайті.

За словами сенатора-республіканця, амбіції Путіна "по відновленню Російської імперії просунулися ще на один крок".

Маккейн вважає проголошення маріонеткової держави ще одним порушенням РФ Мінських угод.

"Путін розраховує, що чим більше його збройні сили і прихильники вб'ють українців, тим більше української території вони зможуть захопити. І чим більше Путін буде змушувати Україну віддавати свої обмежені ресурси на війну, а не на поліпшення економіки, тим більше він зможе розхитати владу в Києві і перешкодити Україні реалізувати її євроатлантичне майбутнє", – зазначив американський політик.

США і європейські союзники, наполягає Маккейн, "повинні чесно подивитися в обличчя реальності і визнати, що не змогли кардинально змінити плани Росії в Україні протягом останніх трьох років". У цьому зв'язку Маккейн підкреслив: заяви Вашингтона, що санкції будуть продовжуватися, поки Росія не виконає своїх зобов'язань, не діють.

"У спільній взаємодії США та наші європейські союзники повинні розробити політику і стратегію для збільшення дипломатичних, економічних і військових наслідків, від яких Росія буде втрачати, поки не виконає своїх зобов'язань Мінськими угодами", - підкреслив сенатор.

Як повідомлялось, уряд Німеччини різко засудив заяву так званого глави "ДНР" Олександра Захарченко про заснування нової "держави" - "Малоросії". 

Також Порошенко назвав ватажка "ДНР" лялькою Кремля заявив, що проект "Новоросія" був похований і додав, що Україна відновить суверенітет над Донбасом і Кримом. 

Представник України в підгрупі з безпеки ТКГ Євген Марчук зазначив, що заява Захарченко про створення "Малоросії" може заблокувати переговори Тристоронньої контактної групи. 

Читайте також:Яка імовірність, що Путін визнає «Малоросію» Захарченка: думка експерта