Політика
19 липня 2017
В Росії прийняли законопрект про курортний збір, який також стосується Криму
Повідомляється, що такий «експеримент» триватиме до кінця 2022 року.
news-image

Держдума прийняла закон про введення курортного збору, який полягає в оплаті користування курортною інфраструктурою, зокрема, в Криму, а також в Алтайському, Краснодарському і Ставропольському краях, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Повідомляється, що такий "експеримент" триватиме до кінця 2022 року. Його мета полягає в" збереженні, відновленні і розвитку курортів та створенні сприятливих умов для розвитку туризму. Якщо експеримент виявиться успішним, його розповсюдять на всю Росію. В кожному з цих регіонів створять спеціальний фонд, кошти з якого можна буде витрачати тільки на проектування, будівництво, реконструкцію, утримання, благоустрій та ремонт курортної інфраструктури."

Курортний збір не може бути більше 100 рублів на добу, а в 2018 році не повинен перевищувати 50 рублів. Його повинні оплачувати туристи старші 18 років, які перебувають на курорті більше доби.

При цьому розмір збору може змінюватися в залежності від сезонності, курорту, часу перебування. Конкретну цінову політику запропонують самі регіони.

Зазначається, що день заїзду не враховується при оплаті, а сума збору не включається у вартість проживання. Також збір не можна стягувати після виїзду з курорту.

Читайте також: Чемпіонка світу з «ДНР»: В Україні мене хочуть вбити
Читайте також: Патріарх Кирило - одна з найбільших постатей в історії людства, а Філарет закликає до війни - Вадим Новинський