Події
19 липня 2017
У Києві 15-річну дівчину незаконно утримували в квартирі та примушували надавати інтимні послуги (відео)
Дівчина тиждень тому приїхала у столицю аби вступити до кулінарного коледжу.
news-image

Як повідомили у поліції Києва, вчора о 16:50 до Деснянського управління поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення від місцевого жителя. Зі слів чоловіка, його діти знайшли у дворі записку, що нібито в будинку насильно утримують дівчину та примушують її займатися проституцією, вона просить викликати правоохоронців, передає «Є!»

За вказаною адресою на вулицю Закревського негайно виїхали наряди патрульних та слідчо-оперативна група територіального і Головного управлінь поліції. По прибуттю до поліцейських звернулася 15-річна жителька Житомирської області та розповіла, як саме опинилася у такій ситуації:

"Дівчина тиждень тому приїхала у столицю аби вступити до кулінарного коледжу. Паралельно з цим вона в Інтернеті через оголошення шукала собі підробіток. У соціальних мережах їй запропонували працювати у Києві нянею.

Пізніше дівчина зустрілася зі своїми "роботодавцями": це були молоді жінки, які запросили її до однієї з квартир. Там потерпіла і залишилася тимчасово проживати", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Через кілька днів після цього дівчину примусово на таксі почали возити по різним адресам, щоби вона надавала інтимні послуги за грошову винагороду. За попередньою інформацією оперативників, за цей період вона було з чотирма клієнтами. Гроші за "дорослі розваги" на квартирі, де вона жила, відбирали. За словами заручниці, упродовж дня вони залишалася вдома без телефону, замкненою. А вже під вечір за нею приїжджав таксист, який возив її на замовлення.

Проаналізувавши ситуацію, працівники київського карного розшуку влаштували засідку під будинком. Під вечір до парадного під'їхало таксі, з якого вийшли "дівчата - роботодавці". Їх одразу ж було затримано. При перевірці салону авто правоохоронці вилучили там мобільний телефон та документи потерпілої.

Обидві підозрювані - уродженки інших регіонів, які останнім часом мешкали у столиці. Поліцейські опитали у якості свідка водія таксі: він надав пояснення, що лише виконував перевозку і не причетний до цього злочину.

На даний час зловмисниці затримані. Їм оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України .

Читайте також: Києвом їздив Jeep Grand Cherokee, нетверезий пасажир якого через автомобільний люк стріляв з пістолета