Суспільство
19 липня 2017
Ізраїльська студентка вкрала експонати з Освенцима для своєї виставки
Дівчина сказала, що усвідомлює неправомірність своїх дій, проте анітрохи не шкодує про скоєне.
news-image

Студентка факультету мистецтв ізраїльського коледжу Бейт-Берл вкрала з музею Освенцима в Польщі кілька предметів, які потім використовувала для своєї виставки. Про це повідомляє видання «Едіот Ахронот», передає «Є!»

Серед експонатів, викрадених Ротем Байдс, були ложки, осколки скла, металевий болт і знак, що забороняє відвідувачам виносити предмети з території колишнього концтабору. Сама порушниця пояснила, що її арт-проект ставить питання про те, що залишиться в пам'яті людей, коли «живі приклади», які пережили жахи Освенцима, перестануть існувати.

Вона додала, що усвідомлює неправомірність своїх дій, проте анітрохи не шкодує про скоєне.

«Я відчувала, що це те, що я повинна зробити. Мільйони людей були вбиті за законами моралі однієї країни. І якщо такі правила, то я можу прийти [туди] і діяти у відповідності зі своїми правилами», - уклала дівчина.

Після того, як в коледжі дізналися про крадіжку, виставка Байдс була закрита, а студентку викликали на дисциплінарну бесіду. При цьому декан факультету мистецтв доктор Габі Клесмер підтримав ученицю, зазначивши, що кафедра прагне до «свободи творчості, культури, поглядів і уявлень».

У музеї, зі свого боку, заявили про намір подати позов до дівчини, а також висловили надію на те, що вкрадені предмети будуть повернуті.