Політика
20 липня 2017
Президент України ініціював співпрацю із Грузією у перекачці газу по «Шовковому шляху»
Україна і Грузія розраховують в середньостроковій перспективі наростити річний товарообіг між країнами до 1 мільярда доларів.
news-image

Україна і Грузія повинні активізувати співпрацю з організації доставки енергоносіїв з Каспійського регіону по маршрути китайського інфраструктурного проекту "Шовковий шлях". Про це заявив президент України Петро Порошенко на інвестиційному форумі в Грузії.

Інформує «Є!», з посиланням на telegraf.com.ua.

"Угода з'єднує нас (Україну і Грузію), Азербайджан, Казахстан на" Шовковому шляху ". Важливим питанням є організація поставок цим маршрутом енергоносіїв з багатого на вуглеводні Каспійського регіону", - сказав президент.

За його словами, Україна і Грузія мають намір продовжити співпрацю в рамках "Шовкового шляху", оскільки країни мають великий транзитний потенціалом.

"Ми домовилися про те, що рішуче продовжимо співпрацю в цьому напрямку. Чому? Тому що Україна і Грузія мають унікальне географічне положення. Хоч звідки ти їдеш - з Китаю, з Ірану, з Туркменістану - Україна і Грузію не об'їдеш. Так що ми повинні бути сильніше й ефективніше ", - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Грузії Георгі Квірікашвілі заявив, що вважає перспективним створення логістичного транзитного коридору в рамках "Шовкового шляху", а також зони вільної торгівлі з Україною. Україна і Грузія розраховують в середньостроковій перспективі наростити річний товарообіг між країнами до 1 мільярда доларів з 526 мільйонів доларів (за результатами 2016 року).

Читайте також: Грузія двічі офіційно зверталась до України щодо екстрадиції Саакашвілі