Події
20 липня 2017
Поліція застерігає від нових кібератак проти України
Україна отримала спеціальні софти, які дають можливість віддалено отримувати інформацію з тих джерел, які не доступні звичайним громадянам, зокрема перехватити певний трафік.
news-image
Правоохоронні органи повинні бути готові до можливості нових кібератак хакерів проти України, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Про це заявив очільник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк, повідомляє прес-центр Нацполіції.

Говорячи про отриману від Британії та ОБСЄ спеціалізовану техніку, він зазначив, що країна отримала  спеціальні софти, які дають можливість віддалено отримувати інформацію з тих джерел, які не доступні звичайним громадянам, зокрема перехватити певний трафік.

"Все це допомагає запобігати кіберзлочинам у нашій державі", - наголосив Демедюк.

Правоохоронцям також надали техніку, що дає можливість взаємодіяти з міжнародними партнерами, а також передавати великі об’єми інформації у режимі "реального часу" для оперативного аналізу кіберзагроз, які можуть виникнути.

"Ми наперед прогнозуємо та будемо застерігати і надавати свої рекомендації, яким чином запобігти майбутнім кіберзагрозам", - підсумував Демедюк.

Нагадаємо, 19 липня ОБСЄ та посольство Великої Британії в Україні передали кіберполіції майже 200 одиниць спеціалізованої техніки. 

Читайте також:Турчинов: Нардепи стали співучасниками кіберзлочинів

Читайте також:Вірус CopyCat заразив 14 млн смартфонів у всьому світі