Суспільство
20 липня 2017
«Бувало й гірше»: Маккейн пообіцяв повернутися до роботи після видалення пухлини мозку
Лікарі розглядають різні варіанти лікування, в тому числі поєднання хіміотерапії та радіотерапії.
news-image

Американський сенатор від республіканців Джон Маккейн пообіцяв повернутися до роботи після того, як прийде до тями після операції з видалення пухлини головного мозку. Про це розповів його друг, сенатор Ліндсі Грем, передає The Washington Post, повідомляє «Є!»

«Я збираюся затриматися вдома трохи довше, щоб пройти курс лікування. Але я повернуся (...) Мені вдавалося справлятися і з більш важкими ситуаціями », - навів Грем слова Маккейна.

19 липня американські ЗМІ повідомили, що у 80-річного Джона Маккейна видалили згусток крові над лівим оком. Аналіз тканин, проведений після цієї процедури, показав, що мова йде про гліобластому.

Маккейн проходить реабілітацію після операції у себе вдома в штаті Арізона. Лікарі розглядають різні варіанти лікування, в тому числі поєднання хіміотерапії та радіотерапії.

Президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія побажали сенатору якнайшвидшого одужання. Колишній американський лідер Барак Обама і екс-держсекретар Хіларі Клінтон також висловили підтримку політику.

Гліобластома є дуже агресивною пухлиною. Вона утворюється в тканини головного і спинного мозку. За даними американських лікарів, в середньому пацієнти з подібним діагнозом живуть близько 14 місяців у разі, якщо вони проходять курс лікування.

Читайте також: У сенатора США Маккейна виявлено ​​ракову пухлину