Суспільство
20 липня 2017
«Зупинити диявола»: віряни італійського міста протестують проти концерту Меріліна Менсона
Мер міста запропонував єпископу заплатити зі своєї кишені за зрив концерту.
news-image

Члени релігійних громад італійського міста Віллафранка-ді-Верона, вважають, що повинні "зупинити пришестя в місто сатаніста". Мер, у свою чергу, виступає проти, кажучи "Я теж віруючий, але це вже занадто", передає «Є!»

Протягом шести місяців віряни міста Віллафранка-ді-Верона знаходяться в сум'ятті: з того моменту, як стало відомо, що Менсон буде грати на музичному фестивалі в липні. Вірян запрошують активно молитися. На кожній Службі Божій парафіянам нагадують акт спалення Біблії під час виступу Менсона у Флоренції в 2015 році.

Для того, щоб не допустити виступу, католицька громада і всі парафії за підтримки єпископа Верони Джузеппе Дзенті поширюють петиції до влади.

Петиція, яка на сьогодні, зібрала понад 2600 підписів починається наступним чином:

"Шановні панове, ми хотіли б поділитися з вами деякими побоюваннями з приводу проведення концерту Меріліна Менсона, який запланований на 26 липня в місті Віллафранка-ді-Верона."

Одержувачами петиції є мер міста, члени міської ради та муніципальні організації. Розповсюджувачами ж є члени релігійних асоціацій, які висловили готовність "зупинити наступ" диявола", а саме Брайана Хью Уорнера, більш відомого під псевдонімом Мерилін Менсон.

У відповідь на прохання вірян мер міста Фаччолі пропонує всім заспокоїтися, зазначивши, що він теж є віруючим католиком і регулярно відвідує церкву.

"Я, наприклад, навіть не знайомий з творчістю цього музиканта, - сказав мер, - Але якщо єпископ хоче, щоб він не приїжджав, нехай заплатить зі своєї кишені за розрив підписаного контракту".
Читайте також: Російським школярам раз на місяць будуть розповідати про «возз'єднання» Криму з РФ і санкції Заходу