Світ
20 липня 2017
Молдова відмовила у посадці літаків з кремлівськими артистами
Молдова відмовляє у наданні дозволу на проліт повітряним простором держави та посадку літаків військово-повітряних сил РФ в аеропортах Кишинева й Тирасполя.
news-image

Влада Молдови відмовилася прийняти літаки Міністерства оборони РФ з артистами і журналістами, які планують виступити у невизнаному Придністров'ї у зв'язку з "25-річчям початку миротворчої операції". Про це  повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Молдова відмовляє у наданні дозволу на проліт повітряним простором держави та посадку літаків військово-повітряних сил РФ в аеропортах Кишинева й Тирасполя "через відсутність необхідних для цього умов, про які російська сторона раніше була неодноразово поінформована".

У листі йдеться про те, що Молдова не може забезпечити необхідний контроль за льотною діяльністю з використанням аеродрому Тирасполя. Оскільки немає узгодженого плану спільних заходів, приурочених до 25-річчя підписання угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї і початку миротворчої операції на Дністрі, недоцільно проводити такі заходи в односторонньому порядку.

Раніше під час зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом президент України Петро Порошенко запевнив у готовності максимально сприяти відновленню молдовської територіальної цілісності.

Російських прихильників Євробачення не пустили в Україну та відправили у Москву рейсом через Мінськ.

Читайте також:Киянин вбив товариша та сховав тіло у сміттєвому  контейнері

Читайте також:Розстріл росіянина в Києві: з'явилися подробиці вбивства (відео)