Події
20 липня 2017
Проректор університету вкрала з бюджету гроші за допомогою інвалідів та сиріт
Жінка, під час перебування на посаді, незаконно внесла до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів.
news-image

Проректору-головному бухгалтеру одного з київських університетів повідомлено про підозру за фактом привласнення грошей столичного бюджету в особливо великих розмірах. Про це повідомляє прес-центр столичної прокуратури на своїй сторінці у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Слідчі встановили, що жінка, під час перебування на посаді, незаконно внесла до офіційних документів завищені суми за оплату навчання студентів. Це стосувалося дітей-інвалідів, сиріт та дітей з малозабезпечених родин.

Після цього, на підставі вказаних підроблених документів, на рахунки університету з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 700 тис. грн.

"Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 320 тис грн. Крім того, на розгляді у суді перебуває клопотання про відсторонення її від посади", - кажуть у відомстві.

Посадовці структурного підрозділу КМДА розтратили 15 млн. грн. з бюджету. На ці кошти накупили квартири у Києві. Трьох учасників вже заарештували. Триває перевірка.