Події
20 липня 2017
День хрещення Русі: в Києві пройде хресна хода з чудотворними іконами
Очікується участь Президента України, Прем’єр-міністра, народних депутатів, мера Києва та іншим можновладців.
news-image

У Києві 27-28 липня з нагоди Дня хрещення Русі відбуватимуться святкові заходи за участі Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія. Серед запрошених: Президент України, Прем’єр-міністр, парламентарі, мер Києва. Про це повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

"27 липня о 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший митрополит Онуфрій. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади", - зазначається в повідомленні.

Очікується участь Президента України, Прем’єр-міністра, народних депутатів, мера Києва та іншим можновладців.

О 13.30 розпочнеться багатотисячна хресна хода з чудотворними іконами: від Володимирської гірки – до Києво-Печерської лаври. Ввечері цього дня біля Успенського собору, на площі, почнеться Всенічне бдіння, яке звершить Предстоятель УПЦ у співслужінні представників Помісних Православних Церков. 11 чудотворних ікон будуть знаходитися в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Помолитися та прикластися до святинь зможуть всі бажаючі. Храм буде відкритий всю ніч.

 28 липня о 9.00 на площі перед Успенським собором почнеться святкова Божественна літургія. Під час богослужіння можна буде вклонитися чудотворним іконам.

Додамо, що 26 липня до столиці прибудуть 11 чудотворних ікон з різних куточків України, які будуть прикрашені для участі у святкових заходах.

Читайте також: Православні християни святкують день пам'яті апостолів Петра і Павла
Читайте також: Париж відзначає військовим парадом День взяття Бастилії (фото, відео)