Бойко: Уряд має створити програму імпортозаміщення, а не випрошувати чергові кредити у МВФ
Для зростання економіки Україні.
news-image

Для зростання економіки Україні потрібно розвивати власне виробництво і захищати інвесторів, заявив співголова парламентської фракції Опозиційного блоку Юрій Бойко в ефірі телеканала NewsOne, передає «Є!».

Для отримання кредитів від МВФ уряд бере обтяжливі для людей зобов'язання, такі як підвищення пенсійного віку або відкриття ринку землі. Це роблять для того, щоб завдяки кредитним коштам поповнити золотовалютні резерви, що нібито має сприяти макроекономічній стабільності. Водночас із початку цього року негативне сальдо торгового балансу в Україні становить ,6 млрд і його покривають коштом золотовалютних резервів, – сказав нардеп.

Політик додав, що замість кредитів МВФ влада повинна робити ставку на імпортозаміщення.

У такій ситуації уряд має створити програму імпортозаміщення, яка передбачає кредитування виробництва тих товарів, які закуповують за кордоном. Це є головним для забезпечення макроекономічної стабільності. Замість цього вони випрошують у МВФ чергові кредити, які проїдають за півроку, оскільки з країни йде більше грошей, ніж заробляють завдяки експорту, – підкреслив Бойко.

В Україні для інвесторів поки що не створили умов, уважає він.

Який інвестор прийде в Україну, якщо у нас 10 правоохоронних органів, і вони влаштовують соціалістичне змагання зі створення проблем інвесторам, коли обшукують офіси і кладуть співробітників обличчям у підлогу? – зазначає політик. – Програма імпортозаміщення має стати однією з головних складових комплексної антикризової програми, яку повинен розробити уряд і затвердити парламент. Якщо ми побачимо, що ця програма дає можливість подолати економічну кризу, то ми її підтримаємо.